I flere år har Lillehammer Curling Klubb og Norges Toppidrettsgymnas gått med tanker om å etablere en curlinglinje ved skolen. Mandag 14.august 2017 vil for all fremtid stå som en milepæl, både for LCK og norsk curling. Denne dagen troppet fire spente og historiske elever opp til første skoledag i byens egen storstue, Håkons Hall.
Først og fremst kommer elevene inn i et miljø med 170 andre som også har som mål å ta nye steg innen sine idretter. Kompetansen og ressursene rundt er helt unik. Ved skolen «kryr» det av fagpersonell og tidligere toppidrettsutøvere som alle jobber mot det samme målet, å gi utøverne best mulige forutsetninger for å lykkes. Vi må også skryte av alle faglærere som legger til rette for at elevene skal stå godt rustet etter endt idrettskarriere. Blant «våre elever» får alle de beste skussmål. Det er med andre ord ikke tilfeldig at flere av våre idrettshelter har tråkket sine utviklingsår ved NTG-Lillehammer.
Nye lokaler
Før dette skoleåret flyttet NTG fra sine gamle lokaler ved Lysgårdsbakken, ned til tidligere Mesna Videregående, midt i hjertet av idrettsmiljøet på Stampesletta. Bygget huser i tillegg til Norges Toppidrettsgymnas også NTG-Ungdomsskole og Idrettens Hus. Her sitter i tillegg til Oppland Idrettskrets og Olympiatoppen Innlandet også lokale idrettslag som suksessfylte Lillehammer Sykkelklubb og Lillehammer Skiklubb for å nevne noen. Flere lokale idrettslag og enkelte særforbund er også leietakere i nye Idrettens Hus.
Vegg i vegg med NTG finner vi nevnte Håkons Hall. Fantastiske fasiliteter og et samarbeid med skolen som gir utøverne helt enestående treningsmuligheter.
I nabobygget finner vi Lillehammer Curling Arena. Logistikkproblemer er ikke-eksisterende for våre utøvere og trenere.
Legger vi til at kun et steinkast unna ligger hybelblokkene som ble satt opp før Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016 og at dette i dag disponeres av NTG og deres tilflyttede elever, da er det vel perfekt da. Bedre blir det ikke!
I denne linken kan du se NTG-Lillehammer’s imponerende «Wall of fame», samt lese mere om tilbudet ved skolen:   http://ntg.no/artikkel/tidligere-ntg-lillehammer-elever?source=10
Vi oppfordrer også til å følge våre elever på Facebook: https://www.facebook.com/NTGcurlingLillehammer/
Under ser vi fire fornøyde elever som gleder seg over nye utfordringer hver dag.
Bilde er fra en liten utflukt langs vakre mesnaelva i slutten av august.
H