Kalenderen viser mandag 19.februar. Vi går inn i den siste uken av de Olympiske Leker i PyeongChang. Curlingfeberen herjer igjen! Kanskje ikke så rart. Vi glitrer i TV-ruta og utfolder oss som aldri før.

Glem Petter og Vendela. Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten har tatt over tronen som Norges mest omtalte samboerpar, i alle fall på «curling-TV». Sportssjef Pål Trulsen må definitivt ha visst hva han gjorde, når han beviselig nok tok ut landets beste syklubb til å representere landet under curlingturneringen for herrer. Kommentator Thoralf Hognestad kan gi opp prosjektet sitt.., det kommer aldri noen byste, eller en statue i helfigur av Dagfinn Loen utenfor rådhuset på Brumunddal, uansett hvor mye Thoralf skulle ønske det. Ekspertkommentator Lars Vågberg skal dra frem en historie fra sin egen karriere, og velger å fortelle om den gang keeperlegenden(fotball) Tore Krogstad, midt på natten under OL i Salt Lake City, satt i en vaskekjeller på motellet og spilte på «trompeten» sin(!) Historien blir ikke mindre oppsiktsvekkende når Vågberg forteller at den tidligere keeperkjempen var så høylytt at flere av gjestene fikk lite søvn den natten. Sjokkerende! Selv vår egen nestleder Johan briljerer på fjernsynet til alle døgnets tider. Helt om dagen, helt om natten…

I avisene har vi ikke lest om lo på curlingisen siden den norske spillefilmen Kong Curling. Alle pratet og avisene skrev om om lo da Thomas Ulsrud var noe uheldig med sistesteinen i innledningskampen mot Japan. Vel..de uvitende påstår det var en dårlig spilt stein, for hvem sender vel steinen der det ligger noe på isen? Det må jo være håpløst!? Det skulle han vel ha sett? Om ikke annet skulle de ha kosta det bort, om det bare var et lo? Hendelsen skulle naturligvis skjedd Matt Hamilton. Amerikaneren må ha hentet inspirasjon fra en av skikkelsene i Kong Curling, Truls Paulsen(Atle Antonsen). Tankene i hode til Hamilton kan umulig være like dystre som hos Paulsen, viser ingen tegn på det, men likheten er slående. Matt slo forresten Canada på sin egen fødselsdag. Gratulerer med dagen!

By the way… Canada sliter. Det i seg selv gjør ingen ting når det kommer til interessen for curling under OL. Nå tok de riktignok gullet under Mixed Double-konkurransen. Det var ingen overraskelse. Canadiere som har lagt inn en treningsperiode i Lillehammer Curling Arena før et OL har nemlig alltid tatt gullet etterpå! Sånn har det alltid vært, og sånn vil det mest sannsynlig alltid være! Gratulerer til Kaithlyn som tok første fly tilbake til Lillehammer. Her kan du trene i fred frem til resten av verden får opp øynene.

Alexander Krusjelnitskij er under etterforskning for doping. Den russiske Mixed Double spilleren skal ha testet positivt på det forbudte stoffet meldonium. Nå venter alle spent på B-prøven. Alle, kanskje med unntak av den russiske treneren, som i svar til en journalist på spørsmål om det kunne være mulig at Krusjelnitskij kan ha fått i seg det forbudte stoffet, meddelte følgende: «Det har jeg ingen kommentar til, men det stemmer det». Nå skal ingen forhåndsdømmes, men det vil ikke sjokkere om det med tiden skulle dukke opp en bring-pakke i en postkasse til et samboerpar på Fornebu. Skulle det vise seg at Alexander Krusjelnitskij er uskyldig, kan han ta det helt med ro. Han blir fort glemt. Det er uansett ingen som kommer til å gå med det navnet på tungen i lang tid fremover. Vi får håpe på det siste, doping vil vi selvsagt ikke ha i curlingsporten. Da får det heller være at den sveitsiske herrespilleren, Martin Rios helt uskyldig kommer til å sparke borti en stein eller to…

Medalje blir det uansett på Ulsrud og co, tro oss! Gutta kommer til å stoppe skravla på de mange syklubbene rundt omkring, de syklubbene som selvsagt skulle gjort det mye bedre sjøl. Er det ikke sånn da? De lagene som sniker seg ubemerket fremover. Det er selvsagt vanskelig å gjøre seg ubemerket når du starter turneringen i rosa valentinesbukser, og skal toppe det til hver kamp. Men gikk det ikke dårlig a? Er de ikke ute a? Alt håp er ute el? Er det ikke slik a? Disse lagene som bare sniker seg frem, som plutselig bare er der og hugger til?