På bildet: fra venstre: Njål Kongssund, Heine Morten Buraas og Olav Fløkøi

Suksess i Yngre Junior Tour på Stange

I helga gikk den fjerne turneringen i denne sesongens landsomfattende Yngre Junior Tour i curling av stabelen på Stange med Hedmarken Curlingklubb som arrangør. I konkurranse med lag fra hele landet ble det stor suksess for Lillehammer Curlingklubb sitt lag som gikk av med seieren etter meget godt spill i cupspillet fra lørdag ettermiddag.

Tøff start

Med sykdom i laget måtte gutta gi fra seg seieren i fredagens første kamp mot et lag fra Hedmarken på walk over da de ikke klarte å stable fire friske spillere på beina. På lørdag var gutta mange nok til å kunne spille og startet dagen veldig bra med en sikker 6-2 seier over et lag fra Oppdal. I lørdagens andre kamp ble det et knepent 6-5 tap. Etter denne starten ble det tøff motstand for Lillehammer gutta i kvartfinalen lørdag kveld. Laget som har vunnet turneringene to ganger tidligere i sesongens tour, også dette laget fra Oppdal var motstandere. Etter en meget jevn kamp, klarte LCK gutta å dra i land en knepen 4-3 seier på siste stein. Med dette var laget klare for semifinale på søndag formiddag.

Storspill søndag

I semifinalen var det Halden som var motstandere. Etter en tung førsteomgang med fire poeng i sekken reiste gutta seg mesterlig. De tok poeng i de fem neste omgangene og kunne til slutt innkassere en klar 9-4 seier. Med dette var guttene klare for finale mot naboklubben Stange. Her fikk vi se en jevn kamp men med gutta fra LCK hele tiden med initiativet i kampen. Før siste omgang hadde de en 5-3 ledelse men Hedmarken hadde fordelen av siste stein. Kampen levde helt til siste stein da laget fra Stange hadde muligheten til å kunne få ekstraomgang dersom de klarte å sette en meget vanskelig stein. Denne steinen bommet med noen centimeter og dermed kunne Lillehammer gjengen slippe jubelen løs for sesongens første turneringsseier for dette lovende laget.

Stor kids gruppe

Det ble også spilt turnering for kids opp til 12 år på Stange i helga. Her ble det vist fram idrettsglede på sitt beste med god stemning og masse flott spill. Lillehammer Curlingklubb kan se framtiden lyst i møte. Klubben mønstret hele fire lag i kidsklassen og er med dette landets klart største klubb når det gjelder bredden i kids klassen.