For de norske lagene går det mot en meget spennende avslutning på årets europamesterskap!

Mesterskapet i St Gallen, Sveits drar seg mot sluttspill, og hvilken avslutning vi får…, med Norge i hovedrollen!

Sjelden eller aldri har Team Ulsrud spilt en viktigere kamp enn hva tilfellet er i morgen tidlig(torsdag) mot Tyskland. Sveits og Sverige er allerede klare for sluttspill før siste runde av grunnspillet. På delt tredjeplass finner vi Skottland, Norge og morgendagens motstander Tyskland. Skottene skal på sin side ut mot Nederland i siste kamp. Vi er ikke helt sikre, men selv om Jaap Van Dorp og hans mannskap har skapt hodebry for flere lag tidligere i sesongen, tror vi Skottland vinner og sikrer seg en plass i semifinalen. Det betyr i så fall at Norge og Team Ulsrud må slå Tyskland for å komme seg videre. Med tap ryker ikke minst muligheten for medaljespill utover uken, men også den mye omtalte OL-plasser blir satt på spill. Som kjent må Team Ulsrud nå semifinalene for at det ikke skal bli et best av fem oppgjør mot Lag Walstad for å komme seg til Pyeongchang i februar 2018. Det kan med andre ord bli nervepirrende for både den ene og andre når første stein settes i morgen tidlig kl.09.00!

Jentene imponerer i B-gruppen!

Vi kunne valgt overskriften «jentene overrasker i B-gruppen», men faktum er at jentene har imponert så langt i B-VM. Norge stiller med et relativt nykomponert lag, noe som aldri er helt enkelt i den ultimate lagidretten curling. Før siste kamp i grunnspillet mot Latvia topper de norske jentene tabellen med sju seire og kun ett tap(mot Finland). Motstander er fortsatt uvisst, men jentene er klare for semifinale. Målet for mange var nok at jentene i løpet av uken skulle beholde plassen i B-gruppen, nå er situasjonen en helt annen. Vinnerne av hver sin semifinale er klare for A-gruppen neste sesong. Det vil i så fall være en gedigen opptur for norsk damecurling! Vinneren av finalen får mulighet til å møte lag nr. 8 fra A-gruppen i kamp om å komme seg til selveste Verdensmesterskapet senere i sesongen. Skulle jentene tape semifinalen trenger de nødvendigvis ikke å gå helt tomhendt hjem. Med seier i en evnt bronsefinale venter nok i tradisjon tro en gedigen klump med Gruer-ost til å fylle bagasjen med. Men det er også det!

En stor gratulasjon til vår egen Maia Ramsfjell! Maia steppet nemlig inn den første helgen av turneringen som skip og firer for laget. Dette fordi den faste skipen, Kristin Skaslien var opptatt med Mix-dbl turnering sammen med kjæresten og samboer Magnus Nedregotten. Paret er allerede OL-klare i Mix-dbl og trenger treningen.

Bare så det er nevnt. Maia endte opp som ubeseiret de kampene hun fikk spille! Maia har nå sluttet seg til resten av juniorjentene i Lillehammer CK for å spille en turnering på europatouren for juniorer som spilles i Thun, med oppstart torsdag formiddag.

Vi krysser alt vi har for begge lagene og norsk suksess under resten av EM!

I tillegg til daglige direktesendinger på Eurosport kan turneringen følges her:

http://www.worldcurling.org/ecc2017