En fornøyd gjeng etter seier i Trondheim

Suksess i Latvia.

LCK sine meget lovende juniorjenter på Lag Ramsfjell hadde i helga tatt turen til Latvia for å prøve seg i sin første World Tour turnering for seniorer. For anledningen hadde de fått med seg den meget erfarne bronsevinneren fra siste OL i mixed double Kristin Skaslien på laget. Det viste seg at hennes erfaring mikset med de andre jentenes talent skulle fungere meget bra. Jentene gikk ubeseiret gjennom de innledende kampene og kvalifiserte seg dermed greit til kvartfinalen. Etter seier i både kvart- og semifinale var den offensive gjengen klare for finalen søndag kveld mot  det erfarne Team Sarsune fra vertsnasjonen. Etter en spennende kamp trakk Lillehammerjentene det lengste strået og kunne dermed innkassere sin første World Tour seier på seniornivå. En viktig milepæl er dermed nådd for det ambisiøse laget. Neste helg reiser jentene til Skottland for å spille European Junior Curling Tour mot de beste europeiske juniorlagene.

Tilbake på toppen i Norden

Gutta i Team Mosetertoppen Skiline tilbragte helga i Trondheim for årets andre turnering i Nordic Junior Curling Tour (NJCT). En turnering de for øvrig vant sammenlagt sist sesong. Gutta var revansjelystne etter at de måtte gi tapt i finalen mot erkerivalene fra Hedmarken Curlingklubb i den første runden i NJCT som ble spilt i Karlstad i september.

De skulle vise seg at gutta virkelig fant flyten i helga. Etter seks strake seire mot svenske og norske junior lag i den innledende kampene, var det på nytt klart for finale mot gutta fra Hedmarken. Denne gangen var Lillehammergutta sterkest og tok hjem seieren i en jevn kamp. Med dette resultatet leder nå LCK gutta NJCT sammenlagt etter to turneringer. Neste turnering i NJCT går av stabelen i København i slutten av november. Neste helg reiser gutta sammen med sin lagkamerater i Lag Ramsfjell og Team Brænden til Braehead i Skottland for å måle krefter mot de beste juniorlagene i Europa.

Suksess for NTG Curling

Resultatene denne helga viser at curlingsatsingen på NTG Lillehammer som nå er inne i sitt tredje skoleår virkelig begynner å bære frukter.

På lag Ramsfjell laget spiller en nåværende og en tidligere NTG elev. På de to lagene som møttes i finalen i Trondheim går til daglig hele seks av spillerne til daglig på NTG.

Det produseres også landslagsspillere på løpende bånd der om dagen.  Martine Vollan Rønning som er tidligere elev og trener mye med NTG gjengen er tatt ut til å representere Norge i senior EM nå i november. I tillegg er både Lukas Høstmælingen og Grunde Buraas tatt ut med flagget på brystet til Ungdoms OL i Lausanne i januar. Sist vinter representerte Tinius Haslev Nordbye og Ronja Nordhagen Norge i European Youth Olympic Festival i Sarajevo. Mille Haslev Nordbye har også i flere år vært fast inventar på det Norske juniorlandslaget.

Den sportslige delen av curling linjen driftes av Lillehammer Curlingklubb med Thomas Løvold som Sportssjef/Hovedtrener og Kai Ove Rønning som trener.